Berg Buddy

In een boompje klimmen, een soepje maken van modder en lekker stampen in de plassen. Volgens recente onderzoeken is het ontzettend goed voor kinderen en de ontwikkeling. Als ouder is het goed om af te vragen waarom buitenspelen voor je kinderen zo goed is. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel onderzoeken gepubliceerd over het verband tussen natuur en ontwikkeling van kinderen. Deze onderzoeken beschrijven dat de creativiteit groeit als kinderen met natuurlijk materiaal spelen, dat ze beter en soepeler bewegen door het vele lopen, klauteren en klimmen. Ook ervaren ze van dichtbij hoe waardevol natuur is. Laat je kind buiten spelen met een Berg Buddy skelter.

 

Buitenspelen geeft een verhoogde weerstand

Speelt je kind vaak in de buitenlucht, dan geeft dat door de zon meer vitamine D. En kinderen tot vier jaar hebben veel vitamine D nodig voor een goed gebit, sterke botten en een goede weerstand. Wat ook blijkt uit onderzoek is dat kinderen minder verkouden worden als ze veel buitenspelen. Buiten slapen is ook goed en je ziet bij steeds meer kinderdagverblijven een babyslaaphuisje. Dit concept komt vanuit de Scandinavische landen. Deze landen geven ouders het advies om de baby vanaf twee weken een middagslaapje in de buitenlucht te laten doen. Ze slapen hierdoor langer en de weerstand wordt verhoogd.

 

Buitenspelen geeft een betere motoriek

Kan een kind eenmaal lopen, dan willen ze overal klauteren en klimmen. Naarmate ze ouder worden is er niets leuker dan hutten bouwen en met vriendjes en vriendinnetjes verstoppertje spelen. Dit is allemaal heel goed voor de motorische ontwikkeling van het kind. Zo ontwikkelen ze de spieren en de lichamelijke behendigheid. Ook trainen ze door te spelen het uithoudings- en reactievermogen, evenwicht en coördinatie. Kansen op ongevallen worden daardoor kleiner.

 

Buitenspelen zorgt voor vriendjes en vriendinnetjes maken

Als je kind buitenspeelt, dan ontmoetten ze vaak andere kinderen. Er vindt interactie plaats en dat kan voor diverse leersituaties zorgen. Door op hun beurt te wachten, rekening met elkaar te houden en samen te spelen leren ze de nodige sociale vaardigheden. Zo kan je kind samen met leeftijdsgenootjes diverse activiteiten bedenken. In de buitenlucht is er minder controle en zo bepaalt het kind wat hij zelf doet. Samen zijn met vriendjes en vriendinnetjes en het maken van vriendjes en vriendinnetjes is dan ook waarom kinderen het zo mooi vinden om buiten te spelen.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed