Wanneer jij van plan bent om een badkamerrenovatie te doen, dan wil je uiteraard dat je zorgt dat alles zo perfect mogelijk is. Een van de elementen die daar bij komt kijken is het natuurlijk daglicht. Veel badkamers beschikken over weinig tot geen daglicht. Dit komt omdat je uiteraard niet wilt dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken terwijl jij onder de douche staat. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om jouw badkamer te voorzien van daglicht, zonder dat het jouw privacy verstoort. Als jij in de omgeving Almelo naar badkamers wilt kijken, dan moet je naar de showroom van Bubbels & Jets gaan om inspiratie op te doen.

Kijk naar de optie voor een dakraam
Uiteraard hangt het af waar jouw badkamer in het huis ligt, maar voor veel badkamers is een dakraam of dakkapel een geweldige oplossing om meer licht te krijgen. Een van de grote voordelen van een dakraam is dat je geniet van het natuurlijke daglicht, zonder dat jij je druk hoeft te maken over mensen die vanuit de straat naar binnen kunnen kijken. Ook geeft het een romantisch gevoel aan de ruimte. Op een regenachtige dag ga jij lekker in bad liggen terwijl je de regel op het dakraam ziet en hoort vallen. Je komt zo helemaal tot rust.

Een lang en hoog raam
Wil jij graag een raam in jouw badkamer hebben, maar heb je niet de ruimte of de privacy om dit raam groot te maken? Kies er dan voor om een lang horizontaal raam te plaatsen. Zorg dat deze hoger in de muur komt, zodat je nog steeds geniet van genoeg privacy. Vanuit de buitenkant zullen de mensen zo niks zien, hooguit een silhouet van jouw hoofd. Het horizontale frame zorgt ook dat er zoveel mogelijk zon en daglicht binnenkomt aangezien het met de richting van de zon meebeweegt.

Een doorkijk naar een van de aansluitende ruimtes
Wanneer je simpelweg niet de mogelijkheid hebt om een raam te plaatsen in de badkamer, dan kan je kijken naar de optie om een doorkijk te maken. Stel jouw badkamer ligt aansluitend aan jouw slaapkamer en jouw slaapkamer krijgt veel natuurlijk licht binnen, dan is het een uitstekende optie om een doorkijk te maken tussen deze twee ruimtes. Deze doorkijk is op allerlei verschillende manieren te realiseren. Kies ervoor om een raampje te maken of een glasplaat ertussen te plaatsen. Door te kiezen voor een matglas krijg je nog steeds het licht van de andere kamer binnen, maar verlies je niet de privacy.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed