Muren-injecteren

Muren injecteren is een belangrijke stap wanneer je te kampen hebt met bepaalde vochtproblemen. Deze effectieve oplossing zorgt ervoor dat je muur weer beter tegen water kan. Ook is het bevorderlijk voor de structuur en de algemene levensduur van je muren. In dit artikel bespreken we waarom muren injecteren zo belangrijk is en hoe het werkt.

De voordelen van je muren injecteren

Een van de voornaamste voordelen van muurinjectie is het voorkomen van vochtproblemen. Wanneer water door de muren opstijgt, kan dit leiden tot schimmel- en schade aan de structuur van de muur. Door muren te injecteren met een waterdichte oplossing, kan dit voorkomen worden.

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht druppels er geleidelijk aan water binnen in je muur. De verschillende materialen nemen dit op en ook binnen begin je vochtproblemen te merken. Meestal zal je dit zien door vochtige plekken die verschijnen of schimmelvorming op de muur.

Schimmelvorming is erg schadelijk voor je gezondheid en voor de structuur van je muren. Net daarom is het zo belangrijk dat je op tijd ingrijpt wanneer opstijgend vocht een probleem is in je woning.

De werking van muur injecties

Muren injecteren wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional die een speciale injectiepomp gebruikt om een oplossing in de muren te spuiten.

Bij het injecteren van een muur wordt er eerst uiteraard gekeken naar de oorzaak. Eenmaal de juiste diagnose is gesteld kunnen we aan de slag gaan met het boren van gaten op ongeveer 15 cm boven de vloerpas en 10 cm van elkaar op een horizontale lijn.

Hierin wordt dan een bepaalde vochtwerende gel ingespoten dat wordt opgenomen door de muur. Hierdoor creëer je een membraan dat er voor zorgt dat vocht geen weg meer kan vinden naar binnen.

Conclusie

Muren injecteren is een erg goede oplossing wanneer je vochtproblemen hebt die te maken hebben met opstijgend vocht. Muren injecteren is tevens een van de minst ingrijpende werken die kunnen uitgevoerd worden tegen vochtproblemen.

Het is wel steeds belangrijk dat je zeker de juiste diagnose stelt voor je overgaat tot het uitvoeren van deze werken. Laat je daarom steeds bijstaan door een expert op gebied van vochtbestrijding. Zo ben je steeds zeker dat het probleem permanent en professioneel opgelost wordt.

Categories:

Tags:

Comments are closed