Technische-SEO

Het doel van technische SEO is ervoor zorgen dat je beter zichtbaar bent in zoekmachines. Je wilt dat zoekmachines je website hoog waarderen, maar dit vraagt om kennis van vele technieken. Zo kun je denken aan verschillende elementen en instellingen die van grote invloed zijn op hoe zoekmachines websites zien. Je website wordt namelijk geïndexeerd en daarna gerangschikt. Om zo goed mogelijk uit die test te komen, moet je technische SEO in orde zijn. In dit blog lees je wat technische SEO inhoudt, en als je door de bomen het bos niet meer kan zien, wacht er onderaan de pagina, de gouden tip. 

Wat valt er onder technische SEO

Technische SEO betekent eigenlijk het optimaliseren van technische aspecten van een website, om zo de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Hier zijn een aantal belangrijke aspecten van technische SEO:

  • Website snelheid. Hoe fijn als je website snel opstart en werkt! Dit is wat gebruikers ook willen, daarom moet de snelheid van je website geoptimaliseerd worden. Dit kan door het minimaliseren van server response-tijd, het verminderen van onnodige codes en ook het comprimeren van afbeeldingen. 
  • Mobiele vriendelijkheid. Tegenwoordig worden websites heel veel bekeken op telefoons. Het is daarom van groot belang dat je een website hebt die ook goed werkt op een telefoon. Daarvoor moet je een ontwerp hebben dat zichzelf aanpast naar verschillende schermformaten en apparaten. 
  • URL structuur. Gebruik geen namen die niet van toepassing zijn in URL’s, houd ze kort en gebruik zoekwoorden waar mogelijk. 
  • Website layout. Zorg ervoor dat de layout van je website duidelijk en gestructureerd is. Dit houdt in dat je pagina’s logisch met elkaar verboden zijn, en dat je een navigatiestructuur hebt. 
  • Gebruiksvriendelijkheid. De website layout heeft onder andere te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer bezoekers een fijne tijd hebben op jouw website, waarbij ze alles kunnen vinden, zullen ze de weg terug naar jouw website ook gemakkelijker vinden. 
  • Een HTTPS-beveiliging. Om de integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens op je website te waarborgen is het belangrijk om een veilige HTTPS-verbinding te hebben. Dit motiveert bezoekers, maar ook zoekmachines die HTTPS als een goede ranking factor beschouwen.

Het uitbesteden hiervan

Dat het veel tijd kost om te begrijpen en om toe te passen op je website, mag duidelijk zijn. Het kan zijn dat je hier ook helemaal geen tijd voor hebt. Vrees niet, er zijn professionals die jou hiermee kunnen helpen! Met hun uitgebreide kennis kunnen ze jouw website volledig optimaliseren op alle technische SEO-gebieden. Zo straalt jouw website straks bovenaan de zoekmachines, terwijl jij bezig bent met andere aspecten van de website!

Categories:

Tags:

Comments are closed