Software-op-maat

Veel mensen zullen denken dat software op maat duur is. Dat kan goed mogelijk zijn, maar dat is niet altijd het geval. Het is zelfs zo dat maatwerk een stuk goedkoper uitpakt dan de meeste mensen aannemen. Bovendien kan zelfs een dure software op maat op de lange termijn goedkoper uitpakken. Dit komt door een aantal belangrijke voordelen. Wat zijn de beste voordelen als het gaat om software op maat?

 

De ondersteuning en het onderhoud van software op maat

Het kopen en de ontwikkeling van software is één ding, maar daarna begint het pas. Een gedegen onderhoud en een goede ondersteuning zijn van zeer toegevoegde waarde. Dit soort aspecten zorgen er namelijk voor dat je niet afhankelijk bent van strategische plannen en commerciële belangen van de leverancier van de software. Je kunt in plaats daarvan rekenen op hulp op maat en helemaal afgestemd op de wijze waarop je er gebruik van maakt. Dit is heel handig omdat je in dit geval altijd zeker weet dat je hulp kan krijgen als je medewerkers dat nodig hebben.

 

Software op maat is op een uitstekende wijze te schalen

Ander interessant voordeel is dat software op maat te schalen is. Dit moet je vooraf natuurlijk wel aangeven bij de software leverancier. Tijdens de ontwikkeling van de software is het verstandig om de schaalbaarheid al aan te geven zodat je later niet in de problemen komt. Een goede software op maat maakt het simpel en eenvoudig om te kunnen groeien. Dit zonder dat er grote aanpassingen hoeven te worden gedaan. Het is een heel ander verhaal bij een standaard softwarepakket en als er een migratie moet plaatsvinden. Dat maakt software op maat heel geschikt om te gebruiken met de blik op de toekomst.

 

Optimaal integreren met je bedrijf

Software op maat is makkelijk te integreren met de rest van je bedrijf. Is het zo dat je al aan het werk bent met bepaalde systemen waar je niet zonder mee kunt? Een kant en klaar nieuw softwarepakket kan meestal niet automatisch mee werken. Daardoor heeft software op maat de voorkeur om te kunnen voorkomen dat er aanpassingen aan bestaande systemen moet worden gemaakt. Aanpassingen kosten veel geld, waardoor software op maat zomaar een stuk goedkoper kan zijn. Daarnaast kun je uitgaan van een zeer efficiënt proces. Sneller en slimmer werken zodat de investering zich op den duur terugverdient.

Categories:

Tags:

Comments are closed