Het is tegenwoordig net zo normaal al een brandalarm. De co2 melder op scholen zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit continu wordt gecontroleerd. Dit is van groot belang in het klaslokaal, want de school is een omgeving waar er geleerd wordt. De kinderen moeten zich de hele dag concentreren en met een te hoge co2 wordt dit erg lastig. Wat precies de effecten zijn van een te hoge co2 in het klaslokaal, worden in dit artikel besproken. Lees snel verder om er meer over te weten te komen.

Het gevolg van een slechte co2 op de school
Er is een reden waarom het plaatsen van de co2 melder op scholen zo belangrijk is. Wanneer kinderen zich bevinden in een ruimte waar een hoge co2 in de lucht hangt, terwijl ze moeten leren, krijg je te maken met verschillende klachten. Allereerst zullen kinderen concentratieproblemen krijgen. Hoe minder zuurstof er de hersenen binnenkomt, hoe minder goed de hersenen kunnen werken of concentreren. Ook zullen de kinderen hoofdpijn, vermoeidheid en een hogere hoeveelheid stress ervaren. Dit zijn dus allemaal effecten die je niet wilt hebben in jouw klaslokaal. Een slechte ventilatie draagt daarnaast ook bij aan een snellere verspreiding van ziektes. Wanneer een kind in de klas de griep meedraagt, is de kans groot dat de rest van de klas hier vroeg of laat mee te maken krijgt.

Zo versterk je de concentratie van de kinderen
Er zijn gelukkig manieren om deze effecten tegen te gaan. Allereerst moet je zorgen dat er in het klaslokaal genoeg ventilatie plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof binnenkomt, wat de co2 zal elimineren. Vervolgens is het belangrijk dat de kinderen gezond eten. Steeds meer scholen stimuleren een gezonde lunch en geven tegenwoordig gratis fruit aan de leerlingen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, ook de kinderen die het thuis niet breed hebben, kunnen profiteren van de juiste voeding.

De werking van de co2 melder
Het doel om de co2 melder om alle scholen en klaslokalen te krijgen, is om te zorgen dat alle leerlingen kunnen leren in een uitstekende omgeving. Het is voor kinderen belangrijk dat ze geconcentreerd kunnen werken en leren. De co2 in een lokaal heeft hier een grote invloed op. Met behulp van de co2 melder zorg je dat er altijd gecontroleerd wordt of er genoeg zuurstof in de lucht zit. Wanneer de co2 melder aangeeft dat deze laag is, weet je als docent dat het tijd is om de ramen op te zetten. Zo kan iedereen profiteren van de beste leeromgeving.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed