Aankoopmakelaar Deventer

Een woning kopen is een flinke investering en een spannend proces. Veel mensen schakelen daarom een professioneel in. Denk bijvoorbeeld aan een aankoopmakelaar in Deventer wanneer je bijvoorbeeld in de omgeving van Deventer een woning wilt kopen.  Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar en wat moet het je gaan kosten? Alle informatie over aankoopmakelaars op een rijtje.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar zorgt voor de begeleiding van het kopen en vinden van een woning. De makelaar heeft goede connecties op de woningmarkt en daardoor ben je snel op de hoogte van te koop staande huizen. Een makelaar kan je helpen bij de selectie van gewenste woningen en kan ook meegaan naar de bezichtigingen. Je droomwoning gevonden? Dan kan een aankoopmakelaar een bod uitbrengen en voert hij of zij de onderhandelingen over de prijs met de verkoper. Met een aankoopmakelaar kun je afspreken welke diensten er precies worden afgenomen. Vaak hebben zij diverse pakketten beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

 

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

Het kostenplaatje van een aankoopmakelaar kan verschillen. Sommige aankoopmakelaars zijn aan het werk met een vast tarief. Andere aankoopmakelaars vragen een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd. Verstandig als koper is om diverse offertes aan te vragen bij verschillende makelaarskantoren. Zo kun je een juiste vergelijking maken van de tarieven. Wat een aankoopmakelaar je uiteindelijk gaat kosten, heb je zelf in de hand. De kosten van een aankoopmakelaar zijn niet fiscaal aftrekbaar.

 

Waarom de keuze maken voor een aankoopmakelaar?

Deze vraag wordt veel gesteld: wanneer schakel je een makelaar in? Of de vraag of je wel of geen aankoopmakelaar in moet schakelen. Het verstandigste is om tijdens de koop van een nieuwe woning altijd een aankoopmakelaar in te schakelen. Want een makelaar helpt je veel sneller met het bemachtigen van een mooie woning op de krappe woningmarkt in Nederland. Een aankoopmakelaar neemt veel werk uit handen en heeft de expertise op het gebied van huizen kopen in je regio. Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij het huis en daardoor kan hij of zij een objectieve mening geven en je advies geven over het bod op de woning.

Categories:

Tags:

Comments are closed