Vacature werkvoorbereider

Wil jij graag werken in de bouw? Overweeg eens om te kijken naar een vacature als werkvoorbereider. In de bouwsector zijn veel verschillende rollen te vinden. Werkvoorbereider is hier een van. Jij bent als werkvoorbereider verantwoordelijk voor alle taken die voorafgaand aan de bouw moeten worden geregeld. Jij zorgt dus dat alles op de bouwplaats gereed staat voor het team om aan de slag te gaan.

De verantwoordelijkheden van een werkvoorbereider
Als werkvoorbereider ben je deels op kantoor en deels op de bouwplaats te vinden. Tijdens jouw werk ben je continu bezig met het voorbereiden en overzien van het bouwproject. Jij zorgt dat alles op de bouwplaats aanwezig is voor het bouwteam, jij bent degene die zorgt dat materiaal op tijd geleverd wordt, jij zet jouw kennis in om haalbare deadlines op te stellen, je garandeert dat alle vergunningen op tijd worden aangevraagd en je overziet dat ieder team op het juiste moment in de bouw wordt ingezet. Als werkvoorbereider draag je dus een grote verantwoordelijkheid. Wanneer materialen niet op tijd geleverd worden, is het jouw verantwoordelijkheid om op zoek te gaan naar oplossingen of manieren om de deadlines niet te laten vertragen.

Wat voor eigenschappen maakt een goede werkvoorbereider?
Wil jij graag aan de slag als werkvoorbereider? Dan is het belangrijk dat je minimaal een technisch MBO niveau 4 diploma bezit. Daarnaast sluiten een hbo- of wo diploma als bouwkunde ook goed aan op deze rol. Zoals velen weten is de bouwsector erg breed en divers. Als werkvoorbereider kan je jezelf het beste verder verdiepen met behulp van cursussen of trainingen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus binnen planningsvaardigheden of technisch tekenen. Wij raden aan om op zoek te gaan naar de bouwsector waar jij je het meest aangesproken tot voelt en om hier passende cursussen bij te vinden. Ben jij bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in renovatieprojecten? Dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle renovatie vergunningen en historische bouwtechnieken.

Solliciteren als werkvoorbereider in de bouw
Een werkvoorbereider krijgt een salaris dat past bij de ervaring. Deze ervaring wordt vaak opgedeeld in junior, medior en senior, waarin een senior werkvoorbereider het hoogste salaris kan verwachten. Wil jij graag werken in de bouw als werkvoorbereider of ben je benieuwd naar andere mogelijke rollen die bij jouw kennis en interesses passen? Kijk dan eens naar de open vacatures op Goodijk.

Categories:

Tags:

Comments are closed