administratiekantoor-apeldoorn

Groeiende onderneming? Veel tijd kwijt aan administratie die je liever anders zou inzetten? Dan is het een goed idee om een administratiekantoor in te zetten. Kies bijvoorbeeld voor Verseput, een uitstekend administratiekantoor uit Apeldoorn. Een administratiekantoor helpt je met het categoriseren van ontvangen facturen, maakt kopieën van alle verzonden facturen, ordent kassabonnen en kasadministratie, houdt financiële aantekeningen al het inkoop- en verkoopboek bij en maakt bovendien tussentijdse controleberekeningen. Ook zaken als ingewikkelde bankafschriften worden voor je geregeld. Zaken als contracten, overeenkomsten en afspraken worden voor je genoteerd en bijgehouden in agenda’s. Zakelijke correspondentie, zoals e-mails, geregeld? Ook dan biedt een administratiekantoor uitkomst.

Waarom extern administratie regelen?

Het bijhouden van administratie is voor velen de minst leuke kant van ondernemen. Het is saai en kost een hoop waardevolle tijd. Als je er geen specialist in bent, loop je bovendien het risico op het maken van foutjes. Een klein foutje heeft soms grote gevolgen. Een extern administratiekantoor neemt de administratie taken van zzp’ers en kleine bedrijven op zich. Ook bedrijfsleiders en managers hebben baat bij het inschakelen van bedrijfsadministratie. Zelfs als je goed bent in het doen van de administratie, kan je er voordeel aan behalen het uit te besparen. Hierdoor heb je meer tijd en energie over voor de kerntaken van het ondernemen.

Administratiekantoor en wettelijke eisen

Op moment van schrijven gelden er geen wettelijke eisen voor het beginnen van een administratiekantoor. Wel is het belangrijk dat de professionals van het kantoor over voldoende basiskennis op het gebied van belastingwetgeving, loonadministratie en boekhouden beschikken. Daarbij moet het kantoor zichzelf financieel gezond kunnen houden. Voor bedrijfsadministratie gelden uiteraard wel de nodige wettelijke eisen. Zo ben je wettelijk verplicht je administratie liefst zeven jaar te bewaren. Het draait hierbij om jaarrekeningen, accountantsverklaringen, het grootboek, inkoop- en verkoopfacturen, maar ook voorraadadministratie, in- en verkoopadministratie, de voorraadadministratie en de loonadministratie. Zaken als rittenadministratie voor privégebruik zakelijke auto moet je ook bewaren.

Extra lange bewaartermijn

Er zijn ook gegevens waarvoor de verplichte bewaartermijn zelfs tien jaar bedraagt. Denk hierbij aan gegevens van onroerende zaken, zoals bedrijfspanden. Ook de schriftelijke optekening van rechten over een bedrijfspand dien je minstens tien jaar te bewaren. Dat geldt ook voor leveringen van elektronische diensten, radio- en televisie omroepdiensten, plus telecommunicatiediensten. Deze diensten kunnen eenvoudig aan het buitenland worden geleverd, waardoor niet de Nederlandse, maar de Europese wetgeving er op van toepassing is.

Categories:

Tags:

Comments are closed