cursus-nen-3140

Met een NEN 3140 certificaat op zak kun je veel verschillende kanten op. Of je nu werkzaam bent als huismeester en af en toe iets dient te repareren of dat je als conciërge op een school werkt. In beide gevallen ben je incidenteel bezig met elektriciteit, maar dien je wel in het bezit te zijn van een NEN 3140 certificaat. Ook een elektromonteur, een installateur of een IT’er dient in veel gevallen een NEN 3140 certificaat te hebben. Deze kun je krijgen door de cursus nen 3140 te volgen. Wanneer je het certificaat op zak hebt is deze 3 jaar geldig. Toch kan het zijn dat in sommige branches wordt verwacht dat je de cursus vaker volgt om zo jouw kennis scherp te houden. Hierdoor blijf jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen waardoor jij jouw werkzaamheden veilig kunt blijven uitvoeren.

 

Wat leer je tijdens de cursus NEN 3140?
Tijdens de NEN 3140 cursus leer je hoe je op een veilige manier kunt omgaan met elektrische installaties. Na het volgen van de cursus weet je alle ins en outs over de gevaren en de risico’s die het werk met zich meebrengen evenals de juridische aspecten van de NEN 3140. Doordat er meerdere cursussen zijn die zich richten op NEN 3140 kun je zelf kijken welke kennis je al hebt en waar je meer over wilt leren. Aan de hand daarvan kun je een geschikte cursus volgen waarmee je jouw kennis kunt uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus volgen die jou opleidt tot VP’er, VOP’er, IV’er of WV’er. Je hebt de keuze uit een klassikale opleiding of een online cursus. Wanneer je kiest voor een online cursus kun je die geleerde kennis direct toepassen in de praktijk en daar de volgende dag al gebruik van maken.

 

Is een NEN 3140 certificaat verplicht?
In sommige gevallen is het certificaat verplicht en in andere gevallen niet. Voor beroepen waarbij de hoofdwerkzaamheden bestaan uit elektrische installaties is een NEN 3140 verplicht. Voor andere beroepen waarbij incidenteel wordt gewerkt of waar NEN 3140 werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals een conciërge dat zou doen op een school, is het certificaat niet verplicht. Het is wel verstandig om het certificaat op zak te hebben. Dit is ook voor je eigen veiligheid belangrijk doordat je tijdens de cursus alle gevaren en risico’s leert en je hier goed mee om weet te gaan.

Categories:

Tags:

Comments are closed