printer-huren

Wat voor printer precies te kopen? Dat is een vraag die tegenwoordig steeds meer gesteld wordt. Dat komt omdat nieuwe printers meer dan alleen zwart wit en kleur kunnen printen. Er bestaat nu ook de mogelijkheid om een A3 printer aan te schaffen. Of een alles in één printer. Ook heb je de laser en inkjet printer. Naast dat zijn er nog veel meer opties qua functionaliteiten van een printer. Dat maakt dat het best een hele opgave kan zijn om een geschikte printer te vinden naar je wensen. Interesse in een printer huren?

 

Hoe zit het met je voorkeur van printcartridges?

Er zijn dus verschillende printers te koop en worden geleverd met verschillende soorten printcartridges. Wanneer je een nieuwe printer koopt krijg je ook gelijk printcartridges meegeleverd. Ze zijn vaak meer voor de helft gevuld en zijn dus snel leeg. Je doet er daarom slim aan om altijd gelijk extra printcartridges bij te kopen. Er zijn gewone cartridges en XL cartridges. Beide zijn even groot, alleen de XL heeft meer inhoud van inkt. Je bent dus per print goedkoper uit dan met een normale printcartridge. Een normale printer werkt met vier kleuren, namelijk magenta, geel, cyaan en zwart. Deze kleuren kunnen los geleverd worden of als één cartridge. Voordeel van individuele cartridges is dat je ze apart kunt vervangen. Overigens ben je niet verplicht om cartridges van de printer fabrikant te kopen en zijn er ook genoeg goedkope huismerken in aanbod.

 

Hoeveel wil je gaan printen?

Iedere printer heeft zo z’n kosten. Een deel van de kosten ligt aan precies hoeveel je wilt gaan printen. Veel mensen printen vandaag de dag nog maar weinig, gemiddeld zo’n 15 pagina’s per maand. Is dit het geval dan is het verstandig om een printer aan te schaffen met eenvoudige printcartridges. Print je gemiddeld 25 pagina’s per maand dan is het verstandig om een printer te kopen met inktflesjes of inkttanks. Print je als bedrijf veel kies dan het beste voor een laser printer. Dit type printer werkt met kleurenpoeder en zit in een toner. Zijn niet goedkoop, maar gaan wel een stuk langer mee.

 

Een printer met kabel of draadloos?

De meeste huishoudens in Nederland beschikken over een WiFi verbinding. Door de printer aan te sluiten op de WiFi verbinding kun je draadloos gaan printen. Dat betekent dat je ook heel makkelijk vanaf je tablet of smartphone kunt printen. Dat gaat dan via een speciale printer applicatie van de fabrikant. Wil je het liever ouderwets houden dan is het ook mogelijk met een printerkabel. De printerkabel gaat dan naar het thuisnetwerk of de computer.

Categories:

Tags:

Comments are closed